Akciók elsőkézbőlKiemelt partnerek

Masszázs Budapesten,Masszőr Újpesten,Demeter masszázs

Hírek

 Vissza a hírekhez  

I. Zalaszentlászlói Nemzetközi Gyógy- és Fűszernövény Napok

2013-07-11 - admin Nyomtatható változat  |   Hír továbbküldése
A rendezvény célja, és néhány szó a szervezésről… Elsődleges célunk, hogy tágabb környezetünkkel is megismertessük a számtalan remek gyógynövény lelőhelyet rejtő Zalaszentlászlót.

 A falu határában található csodálatos, ipari szennyezés nélküli természeti környezet minden idelátogatót elvarázsol. A gyógynövények és a természet szorosan összekapcsolódó dolgok, ráadásul a környéken többen is komolyan foglalkoznak gyógynövény termékekkel. Ezek ismeretében szinte magától értetődő egy témához kapcsolódó, nagyobb szabású rendezvény szervezése itt a Zala Termál völgyében, amire mi úgy tekintünk, mint ’Gyógynövények Völgye’. 

A rendezvényt a régióbeli vállalkozások és magánemberek lelkes összefogásával tudjuk megvalósítani, a hátteret a Gyógynövények Völgye Szociális Szövetkezet vállalta. Nem titkolt célunk, hogy a régió gyógynövényközpontjaként legyen ismert Zalaszentlászló. Ez hosszabb távon munkalehetőséget, perspektívát is jelenthet az itt élőknek.

 Gyógynövény napok

Kiket várunk a rendezvényre?

Gyógynövény vásár és ismeretterjesztés gyakorlati foglalkozásokkal

A július 20-21-i szombat és vasárnapon szinte minden idelátogató – akár messziről érkező vagy éppen a Balatonon nyaraló - megtalálja majd az érdeklődésének megfelelő programot, legyen az család, baráti társaság, illetve célirányosan gyógynövény termékeket vásárolni szándékozó vagy tudását bővíteni kívánó ember. Minden, előzetesen a honlapon regisztrált érdeklődőnek látogatói ajándékcsomagot adunk. A rendezvényen lelkes, kreatív szakemberek jóvoltából a ’Kerekerdő gyereksarokban’ kézműves kuckó és zene zugoly várja (már 3 éves kortól) a gyermekeket vagy akár a kreatív felnőtteket is.

Lovak gyógynövényes gyógyítása lovasembereknek!

A rendezvény egyik különlegessége, hogy a régióban található nagyszámú lovardára, lótartóra is gondoltunk. Az országban, de talán Európában is egyedülálló szakembert és lovasembert, Marton Zsófiát, a ’Lóherba’ című könyv szerzőjét tudtuk megnyerni, hogy az ország másik szegletéből ideutazva a lovak különleges, ugyanakkor mindenki által alkalmazható gyógynövényes gyógyításáról tartson ismertetőt és gyakorlati foglalkozást. Így külön előadások szólnak, illetve termékek lesznek megvásárolhatók a lovak herbával történő kezelésével kapcsolatban.

Gyógynövénytermesztés, kereskedelem, kapcsolatteremtés

Az induló napon, pénteken délután ’Gyógynövény’ szakmai napot tartunk, ahol elsősorban mezőgazdasági illetve kereskedelmi vonatkozásban számítunk érdeklődőkre. Elősegítve a helyi gyógynövénytermesztés fejlődését, egy olyan fórumot szeretnénk teremteni, ahol kapcsolatok, együttműködések vagy akár csak ötletek születhetnek, különböző összefogások alakulhatnak.  Ebben segítségünkre lesz a Gyógynövény Szövetség elnöke, akinek országos rálátása van az iparágra, valamint a helyi Leader csoport, akik a témához kapcsolható pályázatokat, támogatásokat mutatják be.


 

A rendezvényről részletes információk

Az esemény honlapja a www.gyogynovenynapok.hu , melyen az érdeklődők részletes információkat találnak az eseményről (előadások, gyakorlati foglalkozások, gyerekprogramok, szállás és étkezési lehetőségek, stb.). Az eseményen való részvételt előzetes internetes bejelentkezés (’regisztráció’) esetén INGYENESNEK hirdettük meg. Egy jelképes összeget csak a gyakorlati programokon (szappanfőzés, stb.) való részvételért kell fizetni, a felmerülő költségek miatt. Az első látogatói regisztrációk már megérkeztek, de szeretnénk, ha minden érdeklődő regisztrálna a honlapon, így ezzel a szervezési munkákat segíti. Természetesen a Facebook-on is megtalálhatóak vagyunk.

A színes programokból néhány ízelítő

A három napos rendezvényen minden a gyógynövények körül zajlik. Sok színvonalas előadással és gyakorlati foglalkozással készültünk, de a gyerekekről sem feledkeztünk meg. Nem egy ’gyermekmegőrzőt’, hanem  a festőnövényekhez kapcsolódó, kifejezetten kreatív, játékos képességfejlesztő tevékenységet biztosítunk a gyerekek számára 3 éves kortól.

Külön kiemelnék néhány, előre láthatóan nagy érdeklődésre számot tartó programot a honlapon is megtalálható részletes programból:

-          3 órás Gyógynövénytúra itt, a környékünkön, egy országos gyógynövényszakértő vezetésével

-          Házi, gyógynövényes szappanfőzés egy neves szakemberrel (anyagot biztosítva)

-          Gyógynövény ill. egészséges életmóddal kapcsolatos könyvek és termékek kiállítása és vására

-          Dr. Varga László orvos két részes előadása ’Gyógynövényekkel a betegségek ellen ’ címmel

-          Szíjártó Balázs világbajnok mesterszakács előadása ’Gyógynövény fortélyok a konyhában’

-          Főzőverseny a mesterszakács vezette zsűrivel! (Nevezéseket még elfogadunk -> értékes díjak!)

-          Marton Zsófia különleges előadása kifejezetten lovak gyógynövényes gyógyításával foglalkozik! (Ő a ’Lóherba’ c. könyv szerzője is, és Nyíregyházáról érkezik hozzánk!)

-          A pénteki (július 19-i) délután kifejezetten a helyi/regionális gyógynövény termelési lehetőségekről (pályázatok, felvásárlás, helyi tapasztalatok, összefogási lehetőség, stb.)

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését az esemény iránt, kérjük, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. A rendezvénnyel kapcsolatos további információval is készséggel állunk rendelkezésükre.

Várjuk szíves visszajelzésüket.

Tisztelettel,

Bakos Péter főszervező

Tel: 06-30-9526-024

E-mail: info@gyogynovenynapok.hu

www.gyogynovenynapok.hu

Heti gasztronómiai ajánlatunk
Vadászcsárda Zalacsány

Heti szállásajánlatunk
Art Hotel Zalakaros

Aktuális időjárás
Időjárás előrejelzés