Akciók elsőkézbőlKiemelt partnerek

Masszázs Budapesten,Masszőr Újpesten,Demeter masszázs

Hírek

 Vissza a hírekhez  

Nagy tervek, Vát és Porpác határában tervezett Savaria Airport megnyitásával

2010-09-30 - admin Nyomtatható változat  |   Hír továbbküldése
2013-ban landolhat az első gép a kifutón, a mostani állás szerint a Savaria Airportnál.Több ország is érdeklődik a projekt iránt, mivel szerintük is van bent fantázia.

Tavaly november elején például arról számolt be a Vas Népe, hogy a létesítmény előkészítését végző kínai állami küldöttség a magyar kormánnyal egyeztetett az aktuális tennivalókról, december elején pedig jött a hír: az illetékes parlamenti bizottság után az Országgyűlés is rábólintott az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény módosítására, nevezetesen nemzetközi repülőtérré fejleszthető területté nyilvánította a Vát-Porpác területet.
Barta Balázs, a Savaria Airport-projekt előkészítését végző SIA-Port Kft. ügyvezetője elmondta: kevéssel az említett döntés után a kormány képviselőivel Sanghajban jártak, hogy a kinti partnereiket tájékoztassák a fejleményekről. Szintén még tavasszal egy komoly fordulatot vett a Savaria Airport ügye, az előkészítést végző cég ugyanis amerikai érdeklődőkkel is felvette a kapcsolatot, s kiderült, ők is komoly fantáziát látnak a projektben.A tervek egy több ezer embernek munkát adó komplex ipari, kereskedelmi és logisztikai övezet kiépítéséről szólnak.
Barta Balázs osztrák érdeklődésről is beszámolt, egész pontosan arról, hogy egy, a szomszédos országból származó elképzelés szerint a létesítmény-együttes energia-felhasználásának a fele megújuló energiából származna. Az osztrákok biztosítanák ehhez a tudásbeli és technikai feltételeket, s magyar vállalkozókkal karöltve valósítanák meg a terveket.
A tavasz során a generálkivitelezővel már aláírták az előszerződést. Az elképzelések szerint a magyar és kínai mérnökök mellett más nemzetek szakemberei is beszállnak a munkába, a Sia-Port Kft. például mostanság egy holland céggel folytat előrehaladott tárgyalásokat, amely azt dolgozná ki, hogy miként is lehetne költséghatékonyan összehangolni a reptérrel kapcsolatos logisztikai, és a különböző cégek termelési feladatait.

Heti gasztronómiai ajánlatunk
Vadászcsárda Zalacsány

Heti szállásajánlatunk
Art Hotel Zalakaros

Aktuális időjárás
Időjárás előrejelzés