Akciók elsőkézbőlKiemelt partnerek

Masszázs Budapesten,Masszőr Újpesten,Demeter masszázs

Hírek

 Vissza a hírekhez  

Péntektől olcsóbban utazunk az autópályán

2010-09-30 - admin Nyomtatható változat  |   Hír továbbküldése
Péntektől olcsóbb a négynapos autópálya matrica, a csak személyautókra érvényes D1 négynapos e-matrica ára 1.530 forintról 1.170 forintra csökken - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. A díjszabás szezonális változásait minisztériumi rendelet szabályozza.
A változás az úgynevezett motoros e-matricákat is érinti. A kétkerekű járművek tulajdonosai fél áron vásárolhatják meg a D1 kategóriás négynapos e-matricát, amelyet a május 1-jei áremelkedés után október 1-től ismét 585 forintért szerezhetnek be. A motoros úthasználati jogosultságot a megszokott módon, tehát az ÁAK Zrt. ügyfélszolgálati irodáin, viszonteladói hálózatán, illetve az ismert virtuális értékesítési csatornákon - internet, sms, telefonhívás - keresztül lehet megváltani.
Az ÁAK közleménye szerint az elmúlt esztendők értékesítési tapasztalatai alapján elmondható, hogy az utazók a nyári hónapokban - különösen júliusban és augusztusban - vásárolják a legtöbb négynapos e-matricát. Az ÁAK ügyfélszolgálatai és viszonteladói hálózata január 1-től szeptember 26-ig 8,2 millió darabot értékesített ebből a fajtából, ami kis mértékben meghaladja a tavalyi 8 milliót. Az közlemény szerint az árváltozáson kívül fontos információ még, hogy az utazók október 1-től a cseh, az osztrák és a szlovák matricákon kívül a szlovén autópályákra érvényes úthasználati jogosultságokat is megvehetik az ÁAK ügyfélszolgálati irodáin.
A társaság hosszú távú célja az, hogy ügyfélszolgálatain valamennyi szomszédos ország matricái beszerezhetők legyenek.


Heti gasztronómiai ajánlatunk
Vadászcsárda Zalacsány

Heti szállásajánlatunk
Art Hotel Zalakaros

Aktuális időjárás
Időjárás előrejelzés