Akciók elsőkézbőlKiemelt partnerek

Masszázs Budapesten,Masszőr Újpesten,Demeter masszázs

Hírek

 Vissza a hírekhez  

Tisza-tó újra díjat kapott

2010-10-01 - admin Nyomtatható változat  |   Hír továbbküldése
Huszonöt európai turisztikai régiónak, köztük a Tisza-tónak ítélték oda a „2010 kiváló európai aquaturisztikai célpontja” díjat a szeptember 27-én megtartott díjkiosztó gálán Brüsszelben.
Az Európai Kiváló Desztináció (EDEN) díjat, 25 Európai ország- köztük Magyarország is -azon festői vízi tájai kapták meg, amelyek innovatív és egyben fenntartható módon kezelik és reklámozzák idegenforgalmukat.
Az EDEN igyekszik elősegíteni a felzárkózó, kevésbé ismert uniós turisztikai célpontok láthatóvá tételét, mindemellett a kezdeményezés támogatja az idegenforgalom fenntartható módszereit, felhívja a figyelmet a kevésbé látogatott helyszínekre, ezáltal fellendítve azok látogatottságát.
Antonio Tajani az Európai Bizottság alelnöke, vállalkozáspolitikai és ipari biztos így nyilatkozott: „Ez a huszonöt csodás helyszín olyan természetbarát intézkedéseket hoz, mellyel hosszú távon is óvja a környezetet és megőrzi az ökoszisztémát a következő generációk számára. A díjazottak főként olyan tenger-, tó-, és folyóparti turisztikai célpontok, amelyek nem csak innovatív és egyben fenntartható módon kezelik és reklámozzák idegenforgalmukat, hanem megbirkóznak a szezonalitás problémájával valamint új egyensúly alakítanak ki a turizmusban a nem-hagyományos úti célok javára.”
A „2010 kiváló európai aquaturisztikai célpontja” díj nyertesei a következő helyszínek:
Seelentium Vidék– Ausztria
Eau d’heure Tavak - Belgium
Silistra Helyi Szervezete – Bulgaria
Nin – Horvátország
Kato Pyrgos – Ciprus
Bystřicko- Csehország
Vortsjärv- tó – Észtország
Saimaa Holiday – Finnország
The Grand Site du Marais Poitevin – Franciaország
Nyugat Pomerániai Folyóvidék – Németország
Prefecture of Serres – Görögország
Tisza-tó – Magyarország
A nyugati Fjordok régió – Izland
Loop Head Félsziget - Kilkee – Írország
Monte Isola Törvényhatósága – Olaszország
Jurmala – Lettország
Zarasai Régió – A mennyei part a Földön – Litvánia
Az EDEN az Európai Unióban és a tagjelölt országokban 2007 óta támogatja a fenntartható turizmus modelljeit. A projekt egy évente, minden résztvevő országban megrendezésre kerülő versenyen alapul, melynek során minden nemzet kiválasztja saját, kiváló európai desztinációját.
Az EDEN projekt minden évben más témát ölel fel, melyről a bizottság a legfontosabb nemzeti turisztikai hatóságokkal együtt dönt. 2007-ben az EDEN díjat a vidéki turizmus, 2008-ban a helyi érintetlen örökségek, 2009-ben a védett területek, idén pedig az aquaturizmus témakörében kimagaslónak ítélt turisztikai célpontoknak ítélték oda.

Heti gasztronómiai ajánlatunk
Vadászcsárda Zalacsány

Heti szállásajánlatunk
Art Hotel Zalakaros

Aktuális időjárás
Időjárás előrejelzés